MyRaw Café

Podzimní (rozjímání)

Mám na srdci tři věci, o které bych se chtěla s vámi tímto prostřednictvím podělit. A nebudou to věci, kde si koupit stylové pero, diář nebo třeba mašli do hlavy ;-). Myslím, že svůj prostor a čas chci využít tím nejefektivnějším způsobem, který znám.

Ta první věc je, že se o veganech mluvilo už v Evropském parlamentu. V souvislosti se zahájením kampaně „konec doby klecové“, britský konzervativec John Flack doslova salutoval veganům. Je to přesně to, o čem jsem psala v příspěvku „Změna je život“. Dějí se kolem nás dříve nečekané věci. To je ta dobrá zpráva. Na druhou stranu jsou místa, kde je veganství bráno jako neslučitelné s životem. Manžel se vrátil z jižní Moravy a někde ve vinném sklípku (kde jinde ;-) se provozní zdejšího hotelu podivoval, jak může jakožto vegan vůbec přežít. Někde je zkrátka ten pokrok dřív a někde si na pokrokovější myšlení musí počkat.

Další věc je velmi podivná. Vědci z Jihoafrické republiky zkoumali, zda na lidské chování či rozhodování nemá vliv ještě „něco“ zvenčí. Pod velkým utajením fotili a natáčeli různé osoby velmi citlivými přístroji. A ejhle! Na fotografiích se ukázalo ještě něco dalšího, zatím pro nás nepochopitelného. Naše energetické pole je často obklopeno jinými energetickými poli či entitami. A ty ovlivňují naše chování, zdraví, a kdoví, co ještě… To by nebylo až tak překvapivé, tyto informace se v konspiračních teoriích objevují už léta. Zajímavé je, že tyto energie či entity, jsou buď světlé anebo tmavé. Mezi zkoumanými osobami byly zastoupeny všechny společenské vrstvy obyvatelstva. A u koho převládala agresivní tmavá entita? U vězňů nebo politických a ekonomických vůdců? Co myslíte? Ano, u těch druhých.

Pro mě toto zjištění nebylo až tak nové. V době nedávno minulé jsem měla to štěstí nakouknout za oponu naší reality. A přišla jsem ke stejným závěrům (viz moje knihy Mise MM I a II). Ale je to stále to stejné, boj dobra a zla, jak to známe z pohádek. Bohužel poslední dva tisíce let má „to negativní“ navrch. Ale boj nikdy nekončí. Je to na každém z nás, na každodenním rozhodování, kam se přikloníme. Budu podporovat zlo nebo dobro? Kupodivu se moje dvě témata právě teď prolínají; vegani zvolili cestu nenásilí, cestu, která vede k záchraně už skoro ztracené planety. A ti druzí? Jsou v proudu, který vede k ničivým následkům nejen pro miliardy hospodářských a lovných zvířat, ale i pro samotnou Zemi.

A přitom se to traduje od nepaměti. Na jedné straně moc, peníze a bohatství, na druhé straně láska, rodina a zdraví. Pohádkovým slengem peklo a nebe, démoni a andělé, tmaví a bílí.

Tou třetí věcí, co mám na srdci je prosba. Zkusme se všichni denně rozhodovat o maličkostech tak, jako by to byly ty nejdůležitější věci v životě. Rozhodujme se podle toho, na jakou „stranu“ jsme se přidali. Zda k té, kterou charakterizuje moc, peníze a bohatství nebo k té, které přiřazuji lásku, rodinu a zdraví. Já tedy vhazuji do pomyslné volební urny kandidátku té druhé bílé „strany“.

Nakonec malé zamyšlení: až život skončí, na co budete v poslední sekundě hrdí? Na peníze nebo rodinu a přátele? Myslím, že už to vím...

Mějte krásné podzimní dny.

Vaše Mirka MyRaw

http://www.platforma8.org/eci-konec-doby-klecove/

Knihy Mise MM I a II najdete zde: http://www.mm-melanie.cz/

Recept na raw kulajdu:
80 g žampiónů
30 g namočených kešu
170 g vody
2 ks bobkového listu
2 ks nového koření
1 lžička soli
1/4 lžičky pepře
1 lžička čerstvého tymiánu
Pomixujeme mixérem do krémové konzistence.

Ozdoba:
20 g žampionů
20 g cibule
1 snítka tymiánu

Marináda:
15 g olivového oleje
20 g agáve
15 g omáčky tamari
1 lžička citrónové šťávy (4g)

Žampiony na ozdobu nakrájíme na čtvrtky a cibuli nakrájíme na půl kolečka a obojí namočíme do marinády a sušíme v sušičce nebo troubě 1 hodinu.

Servírujeme do hlubokého talíře, kam dáme nejprve marinované žampiony, okolo nalijeme polévku a na závěr položíme na žampiony marinovanou cibuli a ozdobíme čerstvým tymiánem.


Poslední články z MyRaw blogu:

Tichá noc vánoční 07.12.2018
Motýlí dotek aneb na každé vteřině záleží 21.11.2018
Podzimní (rozjímání) 17.10.2018

« Zpět na MyRaw blog




point

Adresa
Gourmet Pasáž
Dlouhá 39
Praha 1


TEL +420 603 889 016   EMAIL info@myraw.cz
mapa




Otevírací doba
Po - Pá          9.00 - 21.00
So                9.00 - 21.00
Ne                9.00 - 18.00